måndag 7 mars 2016

Jag har en kärleksaffärMed den här vackra, skitiga, bråkiga stan. 

Jag var här första gången när jag var tolv. Jag följde med pappa på tjänsteresa och i taxin på väg in till Manhattan från flygplatsen sneglade taxichauffören på mig i backspegeln och frågade: 
"So, what do you expect from New York?"
Och jag tänkte länge på det där med tall och high och vilket det nu var man skulle använda och sedan sa jag, lite tyst: 
"Tall buildings."
Och taxichauffören skrattade och pekade på byggnaderna som vi åkte förbi och sa:
"Is this tall enough for you?"
Vi tog en genväg genom Harlem ("är det okej?" frågade chauffören först, det här var tidigt nittiotal och Harlem var fortfarande ganska ruffigt). Det var en smällvarm sommar, alla svettades, några svarta småkillar på gatan hade haft sönder en brandpost och nu stod de och sprutade vatten på varandra och på bilarna som åkte förbi. Allt var exakt som på film. Husen också: de var precis så höga som jag hade tänkt mig. 

I helgen var jag och min man Niklas i New York och jag längtar redan tillbaka. Till stan jag är kär i. 

(Förresten om det är någon av er som läser bloggen som inte följer mig på Instagram, gör gärna det! Jag lägger ut bilder och uppdateringar oftare än på bloggen just nu, eftersom det är enklare och smidigare än långa texter. Välkommen dit!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar