tisdag 21 juni 2016

Yukiko Duke rosar Noel och den magiska önskelistan!


När jag lämnade på förskolan i morse glömde jag mobilen hemma och när jag kom hem hade jag en massa missade samtal, sms och flera meddelanden på Facebook. Hann tänka vad i helvete har hänt nu? innan jag fattade att Noel hade varit med på teve!

Yukiko Duke recenserade Noel och den magiska önskelistan i SVT:s Gomorron Sverige i morse och sa så fina saker om den att jag höll på att trilla av stolen. Hon kallade den "underbar" och sa att jag hade ett "språk som skimrar" och rekommenderade den både som högläsningsbok och för barn att läsa själv.

När man skriver för barn är utrymmet i media begränsat. De stora dagstidningarna har någon barnboksrecension i veckan, om ens det. Något Babel för barn finns det icke. Med andra ord: att få ett så här fint omdöme av en så initierad läsare som Yukiko Duke, och dessutom få det i teve, det betyder otroligt mycket. Jag är fantastiskt glad för hennes fina, eftertänksamma läsning och för att hon tyckte så mycket om den. Och för publiciteten, förstås!

Hurra, hurra, hurra!

(För den som vill titta på klippet finns det HÄR, 7:40 in i avsnittet börjar Yukiko Duke prata om Noel.)

8 kommentarer:

 1. Du visste inte om det i förväg?! Extra häftigt! Sorgligt att utrymmet i media är så litet för barn- och ungdomslitteratur. Ännu mindre är det för kategorin "lättläst" ... Men idag regerar DU och Noel :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag visste ingenting! Världens överraskning.

   Det är verkligen tråkigt att det är så lite utrymme för BU-litteratur, och håller även med dig om de lättlästa böckerna. Men i höst kommer det både podd och ett program på SVT, det ser jag mycket fram emot! Och jag hoppas att även lättläst kommer att få plats där!

   Radera
 2. Å vad roligt! Grattis!!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag kan bara stämma in i rosandet! Jag lånade nyligen ett gäng böcker i jakt på en högläsningsbok till min femma i höst. Flera av böckerna ratade jag direkt, bl.a. för deras - i mina ögon - bristfälliga eller för svåra språk (jag har flera elever som inte har svenska som modersmål) men efter bara ett par kapitel bestämde jag mig för att Noel skulle bli läsårets första bok i min klass. Så nu läser jag boken och skapar samtidigt uppgifter till varje kapitel som ska hjälpa eleverna att fördjupa sin läsupplevelse. Har kommit ungefär halvvägs och ser lika mycket fram emot att se hur berättelsen gestaltar sig som jag hoppas att min elever kommer att göra.

  MVH
  Kristin Andersson, Karlstad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristin, det var roligt att höra! Hoppas att dina elever gillar Noel och hör gärna av er när ni har läst färdigt den och berätta vad ni tycker!

   Radera