tisdag 20 december 2016

Saker jag gör

Ja, inte skriver jag på denna blogg i alla fall.

Men jag:


 • Tränar. Med min granne och kompis som är PT och även en (snäll och peppande) slavdrivare. 
 • Ser på Skam. Har sett alla tre säsongerna och nu obsessar jag och ser om säsong två pga underbart och icke-moraliserande välspelat om tonårsliv och tonårskärlek. Och så är det grymt klippt, grym musik, grym dialog. 
 • Skriver tentor. Fick VG på min skräckkurs, är mycket nöjd. Fråga mig om kollektiva mardrömmar eller sexualitet och moderskap i Lessings Det femte barnet så kan ni få en lång och akademisk utläggning med noter.
 • Korrar manus. Japp, för nästa år blir det en ny bok för 9–12! Barnen på Svartbäckens sanatorium heter den. Och det är en kuslig berättelse förstås, eftersom jag totalt har kärat ner mig i skräck på sistone. Den har redan fått ett omslag och den kommer bli så fin!
 • Har fått stipendium från Författarfonden! Blev väldigt överraskad, glad och uppmuntrad. 

Japp, det var det. Livet just nu. Straight outta Sollentuna. 

3 kommentarer:

 1. Låter rätt härligt!

  Jag tränade med PT för första gången igår och såg de första tre avsnitten av Skam. Har ju hört den prisas men blev ändå överraskad av hur smart och rolig den var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen vad kul att du också gillar! Det är så befriande med att den är fri från moralism och sen är det så mycket som är briljant genomfört rent hantverksmässigt. Alltså dialogerna, skulle kunna döda för att kunna skriva så bra dialog. Julie Andem som har regisserat säger att många tror att det är improviserat, men det är det inte, utan allt är skrivet. Vilket inte hörs alls. Så tight skådespeleri och så bra manus.

   Hur gick PT:andet?

   Radera
  2. Bra! Det var intressant. Tänkte blogga om det så småningom.

   Radera